VSM på 100km

Rickard Löwenborg har varit i växjö och sprungit VSM 100km. Här är hans egna ord om upplevelsen:

Tredje gången gillt efter två 4:e-platser på VSM, silver vid dagens veteran-SM på 100 km blev även 7:a i vanliga SM. Äntligen medalj Flöt på fint första 30 km med fart mellan @4:25-@4:30. Första maran avverkades på 3h 11 min. Sedan ändrade loppet karaktär och vid 60 km fanns det ingen del i kroppen som ville fortsätta. Benmusklerna var söndertrasade, magen började krångla och en hand blödde rikligt efter en incident med ett staket. Började belöna mig med att efter två sprungna varv (6,4 km) få gå ett par hundra meter vid depåstopp och även passa på att gå på toaletten om det behövdes. Slog definitivt rekord i antal toabesök under ett lopp. Med den taktiken lyckades jag stabilisera förfallet och till och med bli lite piggare på slutet. Tiden blev 08:47:10 och det var tillräckligt bra för att hinna med kvällsfärjan från Oskarshamn. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng. Har aldrig tidigare sprungit så långt så jag är väldigt nöjd med insatsen ‍♂️Vill nog inte springa runt denna sjön igen efter dagens 31 varv #gotlandspringer #gotlandtrailrun #löpningärlivet:

Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar