Budapest halvmarathon

Budapest halv Marathon den 11 september 2016! 
Två nuvarande medlemar i Roma IF Ia Lönngren, Åsa Edman och två föredetta Annelie Nilsson och Gisela Kjellberg pratade ihop sig om en ny stad att besöka och delta i en löppartävling. Budapest blev valet och vi hade stora förväntningar om besöket. Focus var först på plats att få tag i våra nummerlappar och få grepp om staden. Vi förstod ganska tidigt att värmen skulle bli ganska påfrestade under loppet och att vi inte skulle göra någon bra tider någon av oss. Starten var kl9.00 som tur var och temperaturen i skuggan låg då på ca 22 grader och värmen steg ganska fort under loppets gång. Solen sken fint men inte för att springa och Donaus vatten svalkade ingenting tyvärr. Banan gick över två olika broar och upp och ner bredvid floden på båda sidorna, inte så rolig bansträckning men många vackra byggnader kunde man dok se om inte svettet rann ner i ögonen. Annelie och Gisela hade gjort ett bra val att dela på distansen men jag och Ia fick bita ihop alla 21 km. Alla kom i mål och ändå nöjda med att ha genomfört vår tävling på bästa sätt utifrån förutsättningarna för dagen. Det var ca 10 000 deltagare och det var bara 9 st med oss från Sverige så vi fick bara upp de blå- gula fanan från ön. Efter lite vila blev vi turister och vi fick några härliga sommardagar i staden. Åsa/

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter